Thuisparken

Thuisparken logo

Wat is een Thuispark?

Uw eigen (mantel)zorgwoning in het groen, direct omringd door gezamenlijke, ondersteunende zorgfaciliteiten.

We worden wereldwijd ouder dan ooit. Volgens de Verenigde Naties zullen er tegen 2050 meer dan 100 miljoen ouderen wonen in woningen die niet geschikt zijn voor hun behoeften (d.w.z. ontoereikende ruimte of voorzieningen). Dit aantal komt neer op een kwart van alle senioren wereldwijd. Ouderen van nu zijn gesteld op hun vrijheid en autonomie en voelen steeds minder voor de klassieke bejaardenflats. Zeker mensen die gewend zijn om landelijk te wonen, zijn op zoek naar een groenere oplossing.

Met Thuisparken komt er een mogelijkheid voor mensen die zelf geen ruimte hebben, om het comfort en de voorzieningen van een (mantel-)zorgwoning te combineren met wonen in een mooie, groene omgeving. Aan gezellige hofjes worden, op ruime percelen, volledig autonome vrijstaande woningen geplaatst. Centraal op het Thuispark ligt het gezamenlijke facilitaire centrum; het zogenaamde Parkhart. Hier kunnen bewoners terecht voor bijvoorbeeld fysiotherapie, een zwembad, een huisarts, apotheek, een winkeltje voor de kleine boodschappen en een sociaal centrum, waar je gezellig wat kunt drinken met elkaar of bezoekers.

Mantelzorg aan de bewoners kan worden verleend door de eigen (klein-)kinderen of vrienden, als die in de buurt wonen. Maar dankzij de centrale verplegingspost en thuiszorg, is ook professionele zorg aan huis altijd en direct beschikbaar.

Bijkomend voordeel is dat de woningen die vrijkomen van de ouderen die op een Thuispark komen te wonen, de doorstroom in de krappe woningmarkt bevorderen. Op deze manier is iedereen in onze maatschappij gebaat bij deze mooie woonvorm.

Hebt u een vraag?

Onze collega’s staan voor u klaar en helpen u graag verder.

Ervaringen

Op dit moment zijn wij nog volop bezig met de ontwikkeling van Nederlands eerste Thuispark. Maar onze initiatiefnemers hebben jarenlange ervaring in de bouw en in de zorg. In de afgelopen jaren zijn er al honderden mantelzorgwoningen opgeleverd. Hieronder leest u wat getuigenissen van tevreden bewoners.

Veel bewoners zijn zo blij met hun woning, dat ze dat iedereen gunnen. Daarom stellen veel bewoners graag hun huis open voor u om een live kijkje te nemen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij u in de buurt? Neem dan snel contact met ons op.

Impressie Thuispark

Hieronder vindt u enkele ‘artist impressions’ van hoe wij het Thuispark gepland hebben. Zodra het eerste Thuispark geopend is, laten wij hier uiteraard echte foto’s zien. 

Thuisparken concept uitgebeeld

In de onderstaande video ziet u onze plannen voor Thuisparken in Nederland en waarom dit zo’n fijne woonomgeving is voor mensen die behoefte hebben aan zorg. Zorgeloos wonen in het groen, met alle faciliteiten die u nodig hebt. Hebt u wel de middelen, maar geen ruimte voor een zorgwoning op uw eigen terrein? Bekijk dan onderstaande video en laat ons weten of een Thuispark u aanspreekt!