Thuisparken

Thuisparken logo

Zorgeloos Woongenot

Is uw terrein te klein voor een mantelzorgwoning?
Misschien is een mantelzorgwoning op een Thuispark iets voor u!

Wat is een Thuispark?

Bent u op leeftijd en/of zorgbehoevend? Hebt u wel de middelen om een mantelzorgwoning te realiseren, maar niet de ruimte? 

Kies dan voor een mantelzorgwoning op een Thuispark! Helemaal uw eigen permanente woning in het groen, direct omringd door gezamenlijke, zorgondersteunende faciliteiten.

Wel de wens voor mantelzorg, maar niet de ruimte?

Bij mantelzorg nemen vaak de kinderen van een zorgbehoevende ouder op hun perceel een mantelzorgwoning, waar de ouder in komt te wonen. Soms hebben de kinderen niet de ruimte en de mogelijkheid om deze woning te plaatsen en de zorg op zich te nemen, maar blijft wel de behoefte aan kleinschalige en persoonlijke zorghulp. Ook de wens om landelijk te wonen staat hierbij vaak centraal.

Wel de wens voor mantelzorg, maar niet de ruimte?

In een Thuispark worden in een mooie, groene omgeving een beperkt aantal zelfstandige mantelzorgwoningen op respectabele afstand van elkaar geplaatst. Uw woning krijgt een eigen huisnummer, telefoon en internet, tuin, eventueel opslagruimte of garage. Een zorgwoning is in elk aspect een autonoom huis. Midden tussen de woningen bevindt zich het gezamenlijk hoofdgebouw, met hierin een verplegingspost, revalidatiecentrum, winkels… De zorg wordt gezamenlijk ingekocht, waardoor deze betaalbaar blijft maar toch zeer persoonlijk is. 

Minder zorgdruk op uw kinderen

Vaste, toegewijde verpleegkundigen voelen al snel bijna zo vertrouwd als uw eigen kinderen of die goede, mantelzorgende buurvrouw. Zo persoonlijk als van uw eigen kinderen wordt deze zorg natuurlijk nooit, maar hier staat tegenover dat de geleverde zorg zeer professioneel is en uw kinderen hiermee minder belast worden met de mantelzorg.

Samen thuis

Elke woning op een Thuispark is zelfstandig en kan geheel naar uw eigen wens en smaak worden gerealiseerd. Daarbij krijgt u de beschikking over een gezamenlijk hoofdgebouw, waarin zich niet alleen de zorgvoorzieningen bevinden, maar ook ruimte is om gezamenlijk activiteiten te ondernemen met uw buren. Wel de aanspraak en gezelligheid, maar zonder de beleving van een massale zorgflat.

Laatste nieuws

De wereld van huisvesting, mantelzorg en de bouw ontwikkelt zich snel. Als u ons volgt, hebt u altijd het laatste nieuws binnen handbereik. Wij publiceren regelmatig nieuws met betrekking op wooninnovaties, lifestyle, wetgeving en natuurlijk zorg op onze social media kanalen. Volgt u ons al? Op onze website kunt u rustig alles nog eens teruglezen.

Domotica anno 2023

Alles is tegenwoordig verbonden met het internet, zo lijkt het. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar het biedt ook fantastische kansen voor nog meer woongenot. Het automatiseren van...

Lees verder

Wonen in het groen

Groen in en rondom woonhuizen is goed voor het leefklimaat in en om de woning. Het heeft een positief effect op de gezondheid en het algehele welbevinden van bewoners en...

Lees verder

Fysiotherapie op Thuispark

Bewoners van een Thuispark zijn vaak aardig op leeftijd. En bij de oude dag komen vaak wat gebreken en ongemakken. Denk hierbij aan artrose in knie of heup. Of misschien...

Lees verder