Thuisparken

Thuisparken logo

Wonen in het groen

Groen in en rondom woonhuizen is goed voor het leefklimaat in en om de woning. Het heeft een positief effect op de gezondheid en het algehele welbevinden van bewoners en bezoekers. Mensen ervaren minder stress, angst en zelfs pijn. In een Thuispark woont u in een prachtig groen park, met alle (zorg)faciliteiten die u nodig hebt.

 

De Wageningen Universiteit heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect dat groen en natuur op ons als mensen heeft.

Binnengroen

Een Thuispark is letterlijk van nature groen. Maar ook het groen in uw woning doet wat met u. Zo zuiveren planten de lucht en verlagen zij de concentraties van CO2 en vluchtige organische stoffen. Uw woning wordt frisser en gezonder!

Door verdamping maakt binnengroen de lucht minder droog; u ervaart minder hoofdpijn en een betere concentratie

Buitengroen

Door de grote hoeveelheid beton, steen en staal in steden, warmen deze snel op. Met name in de zomer verlaagt een groene omgeving de temperatuur aanzienlijk. Zo zorgen parken en los groen in steden dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Ook op schaal van uw woning, zorgt groen ervoor dat de hittestress afneemt. Groen op dak of gevel zorgt voor een verlaging van de stookkosten.

Maar naast deze functionele functies van groen, zorgt een mooie groene omgeving ervoor dat u liever en meer buiten bent. U blijft in beweging en de buitenlucht is in een bosrijke omgeving veel gezonder, rijker aan ionen en zuurstof dan de lucht in een stedelijk gebied. Veel groen zorgt er daarnaast voor dat de afvoer van hemelwater geen problemen oplevert.

Ook is bewezen dat een groene omgeving bijdraagt aan het sociale klimaat (Bron: studie van de Wageningen Universiteit). Zeker gezien de opzet van een Thuispark, is dit sociale aspect niet te onderschatten. Wij strijden mee in de strijd tegen eenzaamheid en isolatie van ouderen, door hofjes van zelfstandige woningen te creëren, waar mensen autonoom toch samen kunnen leven.

In een groene omgeving zijn mensen minder depressief, blijkt uit onderzoek met eeneiige tweelingen. Daarnaast kwam uit een onderzoek in Toronto dat een hogere dichtheid aan bomen resulteerde in significant minder hart- en vaatziekten. Gemiddeld traden deze pas 7 jaar later op.

 

Bronvermelding

Misschien wist u zelf al dat u zich lekkerder voelt in een groene omgeving, net als wij. De bovengenoemde feiten worden genoemd in een onderzoek van de Wageningen Universiteit. U leest de volledige onderzoeksresultaten hier: 

Meer weten over Thuisparken?

Wilt u meer informatie over Thuisparken? Neem dan gerust contact met ons op! 

Volg ons op social
Nog niet uitgelezen?